Unionen är ett av landets största fackförbund. Här kan du gå med om du arbetar som tjänsteman till exempel – projektledare, ingenjör, administratör, ekonom, it-konsult, tekniker, chef, säljare eller något liknande. Du kan även bli medlem redan under studieåren och måste alltså inte veta tills dess att du börjat yrkesarbeta. Som studerandemedlem åtnjuter du en mängd fördelar som du kan läsa mer om här: https://fackförbunden.nu/student/

Dessutom tjänar du ytterligare på att bli medlem som student eftersom det ger dig en unik möjlighet att nätverka och knyta viktiga kontakter för framtiden. Kanske hittar du till och med ditt första jobb efter studierna på en av de många inspirations och studiedagar som arrangeras i fackförbundets regi varje år. Där möter du både andra studenter och de som redan arbetar.

Unionen har en mycket billig a-kassa vilket av naturliga skäl gjort att den blivit mycket populär eftersom den erbjuder en trygghet om du av någon anledning skulle förlora ditt jobb. A-kassan tillsammans med en inkomstförsäkring eller trýgghetsförsäkring ger dig det lugn du behöver medan du letar nytt jobb eftersom du då garanteras en viss summa pengar per månad tills dess att du åter börjar arbeta.

Unionen stödjer dig inom alla frågor som har med arbetsvillkor, arbetsrätt och löner att göra. Unionen skapar starka och trygga kollektivavtal där man ser till medlemmarnas bästa. För du är aldrig ensam – på varje arbetsplats finns garanterat många som väljer Unionen som fackförbund tillsammans med dig.