Alla känner vi väl till onlinepoker, men vad alla inte känner till är att det är ett av de största spelen i världen som spelas med pengar. Pokern har vuxit något enormt de senaste 50 åren men det är först de senaste 15 som poker verkligen slagit igenom. Utsträckningen har gått så långt att det till exempel finns filmade turneringar att följa för de som vill se poker på tv idag – något som få personer någonsin trodde skulle kunna hända.

Men den största förändringen inom poker är faktiskt onlinepoker som numera inkluderar flera olika pokertyper och inte bara det klassiska formatet texas hold em. Det gör att man idag kan spela online poker med spel som till exempel omaha.

Utan några problem kan man även spela onlinepoker med bonusar och liknande. Dessa bonusar gör att man ofta får upp till 100 % extra vid sin första insättning. Det betyder även att man ibland kan få pengar att spela online poker helt utan insättning. Men det är tyvärr inte så många spelbolag som erbjuder den typen av insättnings bonusar för online poker.

Fördelarna med bonusar inom onlinepoker

Att spela poker online gör att man enkelt kan testa sin skicklighet – och tur mot andra spelare. Men för att få ett extra övertag så är det viktigt att också använda sig av bonusarna som finns. De gör nämligen att man kan få ett betydligt större spelsaldo än vad som annars är möjligt vilket är ett stort övertag inom poker. Detta eftersom den med mest pengar kan, bland annat, satsa större och på det sättet bluffa ut sina motspelare. För att spela på vissa bord med högre insatser så krävs det ofta att man har ett minimum belopp att kunna spela för. Man vill inte heller ha så lite att hela ens bankrulle försvinner bara på grund av lite otur.

Så se till att använda dig av de bonusarna som finns för att säkerhets ställa att du har det största möjliga övertaget som du kan få. Det betyder inte att du behöver sätta in hela månadslönen för att kunna få ett ordentligt spelkonto då du med bonusarnas hjälp kan dubblera din insättning i många fall.

Vad ska man tänka på när man spelar onlinepoker

Det vi på fair-play.se tycker är otroligt viktigt är att spelaren verkligen vet hur man spelar poker. Du ska alltså inte börja spela på bord med enorma insatser innan du lärt dig att spela ordentligt. Det kommer nämligen kosta dig i slutändan. Så se till att lära dig själv grunderna i poker och se om du vinner oftare än du förlorar innan du går över till bord med större insatser.

För att så enkelt som möjligt lära sig att spela onlinepoker så kan man börja med att spela på bord med de absolut lägsta insatserna så att dina initiala misstag inte står dig så dyrt. Helst ska man ha någon sorts erfarenhet av poker sedan tidigare för att ha en så stor chans som möjligt att vinna men då det finns så pass många spelare av olika skicklighetsnivåer kommer det alltid finnas passande bord även för nybörjare. Men om du känner dig obekväm med dina egna kunskaper eller helt enkelt inte vet hur man spelar så kan det alltid finnas en fördel i att lära sig långsamt. Så spela på bord med låga insatser och du kommer att få en bättre insyn i hur man spelar onlinepoker.

Skiljer sig onlinepoker från vanlig poker

Oftast är det texas hold em man pratar om när man talar om onlinepoker, men de flesta spelbolag erbjuder flera andra pokertyper. Det är alltså inte femkortspoker man oftast spelar när man spelar onlinepoker. Utan oftast så har man två kort på handen som kallas för hålkort. Det dyker också upp tre kort på bordet i första steget. Det kommer sen vid två tillfällen till att dyka upp ett hålkort på bordet.

Vi på fair-play.se hoppas att du har fått en grund insikt i hur man spelar online poker. Vi hoppas även att du kommer att testa på detta men som sagt om du inte vet hur man spelar så lär dig på ett bord med låga insatser. Det kommer du att tjäna på i längden. Du kanske blir ett nytt pokerproffs som tjänar enorma summor pengar på att spela poker. Men tänk på att många av dina motståndare har spelat betydligt längre än vad du gjort.