Många undrar varför det är så svårt att få lån. Svaret kan vara att man kanske har något bekymmer som påverkar kreditvärdigheten, för annars är det generellt sett inte särskilt svårt att få ett lån.

Faktorer som sänker din kreditvärdighet kan vara att du inte har en fast inkomst, att din lön är för liten eller att du har en betalningsanmärkning.
Alla dessa faktorer gör det svårare att få lån, och hos de vanliga bankerna går det nog inte att låna alls under dessa förutsättningar.

Men, det finns lån där du kan låna också om du inte har en fast anställning, eller om du dras med en betalningsanmärkning.

Smslån och mikrolån är en grupp små lån, där dessa faktorer inte automatiskt utesluter dig från chansen att få ett lån.

Som vid alla låneansökningar gäller det förstås att du kan leva upp till de krav som långivaren ställer, men om du gör det utgör exempelvis en betalningsanmärkning inte ett hinder för lånet.

Om du tänker söka ett smslån med betalningsanmärkning – jämför här!

Hos Expressfinans får du hjälp att hitta de bästa lånen, med de lägsta priserna.

Naturligtvis spelar kostnaden en stor roll när du tar ett lån, och du behöver inte ta ett dyrt lån bara för att du har en betalningsanmärkning.

De långivare som erbjuder lån trots anmärkning brukar tillämpa samma priser som för låntagare utan anmärkningar, vilket betyder att om du väljer ett lån till en låg ränta, kan du också få ett billigt lån, trots din anmärkning.