Det är mycket lätt att röka ecigaretter, men man måste se till att ha alla nödvändiga komponenter för att kunna röka närsomhelst och varsomhelst. En e-cigg är utformad med fyra olika komponenter.

  • Höljet med ett munstycke,
  • En behållare eller tank för vätskan
  • En förångare
  • Ett batteri

Hur det fungerar

När man trycker på en knapp under munstycket så startas batteriet som ger ström för att värma upp förångaren vilket omvandlar vätskan till ånga. Förångaren kallas ofta för atomizer eller clearomizer. Utöver detta behöver man en batteriladdare och såklart vätskan, e-juice i valda smaker. Hos ecigg-kungen.se kan man köpa olika start-set som är utmärkta för den som är nybörjare. Då får man ett komplett set med alla delar man behöver och ofta kan man också få med extra laddare, någon typ av väska där allting kan packas ner när man är på resande fot och en USB-adapter.

För nybörjare

Det finns en mängd olika tillverkare och prisklasser av varierande kvalité. Nybörjaren bör komma ihåg att en e-cigarett består av olika delar som man kan byta ut individuellt efterhand så det kan vara bra att läsa igenom de olika beskrivningarna och välja produkter med så bra kvalité som möjligt. Rutinen att ladda batteriet och fylla på vätska kan te sig lite krånglig i början men med e-cigaretter behöver man inte längre springa ner till kiosken eller köra till närmaste livsmedelsaffär för att man plötsligt har slut på cigaretter. Har man en extra laddare och flera vätskebehållare gör det också livet väldigt mycket enklare. Vill man kan man även köpa flera cigaretter och fylla dem med e-juice i olika smaker för att kunna välja helt fritt efter smak och tycke. Kanske vill man ha en fräsch mintsmak efter middagen medan en söt vanilj passar bättre när man sippar på en drink.