SACO är Sveriges största förbund för samhällsvetare och har medlemmar inom alla yrkesområden inom samhällsvetenskapen. Här hittar du jurister, samhällsvetare, personalvetare, ekonomer, kommunikatörer och många fler. Det är också en av de mest populära fackförbunden för studenter som redan under sin studietid väljer att bli medlem i sitt fackförbund.

Det finns många fördelar med att gå med i ett fackförbund redan under studieåren. Du får tidigt tillgång till ett nätverk av andra människor som redan, eller inom en snar framtid, kommer att jobba inom ditt yrkesområde. Vem vet – kanske hittar du din framtida arbetsgivare på ett av de events som arrangeras av SACO flera gånger om året. Som studentmedlem kan du dessutom få del av förmåner och rabatter du har behov av under studietiden – till extra fina priser. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara studerandemedlem i ett fackförbund här: https://fackförbunden.nu/student/

Naturligtvis kan även du som redan yrkesarbetar ta del av mängder av förmåner i form av försäkringar och andra rabatter när du blir medlem i SACO. Det är alltså fördelaktigt att gå med i SACO av flera anledningar.

SACO och deras olika fackföreningar stödjer dig som är anställd inom det samhällsvetenskapliga området i frågor som rör arbetsrätt, kollektivavtal, en rättvis löneutveckling och mycket annat du kan tänkas undra över under dina yrkesaktiva år. Dessutom erbjuder de en viss trygghet i form av inkomstförsäkringar och information om a-kassan. Värdefulla tillgångar om du någon gång skulle förlora ditt arbete.