Oavsett om du ska hyra bil utomlands eller i Sverige så behöver du ha en passande hyrbil. Ska du på långresa bör du välja en stor, tyst och komfortabel bil som du kan trivas i (förutsatt att din budget passar dig), men ska du bila omkring på till exempel Kretas kurviga småvägar så är en mindre bil mer passande. Betala inte i onödan för en för stor bil, men välj heller inte en liten och bullrig sak om du ska köra mycket motorväg.
Det går alltså inte att säga att till exempel en BMW 5-serie är en mycket bättre hyrbil än en Ford Fiesta, eftersom allt beror på ens behov. För vissa är BMW:n det bättre valet, för andra Fiestan.
Man bör alltså jämföra bilar i samma klass med varandra, om du har BMW 5-serien å ena sidan bör motståndarna å andra sidan heta något i stil med Audi A6 och Mercedes E-klass, inte Volkswagen Polo eller Skoda Fabia. Då blir det inte en rättvis jämförelse.
En väldigt bra sajt som jämför olika bilar just med avseende på deras lämplighet som hyrbilar är BästaHyrbilarna.se, som listar en rad olika bilar i olika klasser och skriver om deras plus respektive minus.
Ta gärna en titt där innan du väljer hyrbil för din nästa resa!