En madrass för resor

När man ska resa bort och sova över, utan vetskapen om det kommer att finnas tillräckligt med sängplatser, så kan man ta med sig sin egen resemadrass. Det här är en enklare form av madrass som ger ett bättre stöd än ett vanligt liggunderlag men som är lika enkelt att ta med sig. Särskilt familjer med barn kan tjäna på att ha den här typen av madrasser för situationer då man måste ordna med en sängplats som känns behaglig och trygg.

Lätt att ta med sig

Det viktigaste med resemadrassen är förstås att den ska vara lätt att ta med sig. Om man måste släpa på en otymplig madrass som förvisso är skön att sova på men som kräver två personer för att flytta så kommer man antagligen att låta den få stanna hemma. En resemadrass kommer med någon form av väska eller fodral som gör att man får ett handtag och därmed med lätthet tar sin sovplats med sig. För barn och unga som ska på läger, idrottstävling eller kurs med övernattning så blir resemadrassen med en sovsäck en utmärkt lösning.

Det är också bra om man med lätthet kan rengöra sin medtagbara madrass. När man reser så utsätter man den för smuts och damm. En smutsig madrass kommer snart att kännas ofräscht så det är viktigt med madrassöverdrag som man kan tvätta i en vanlig tvättmaskin. Detta bör man göra efter varje utflykt så att smutsen aldrig får något verkligt fäste.

Andra användningsområden

Man måste inte resa bort för att få användning av en resemadrass. För många så uppstår situationer då man behöver sängplats till gäster som stannar över natten. Det här är särskilt fallet då man har barn och inte tycker att de ska trängas med kompisar på samma madrass. Med en resemadrass i garderoben så har man snabbt ordnat med en sovplats som är bekväm och mysig.